Ingredienti:
130 gr di zucchero
150 g burro
una bustina di lievito per dolci
150 ml di sciroppo di menta
100 gr di latte
100 gr di latte
Per la copertura
una noce di burro
150 gr di cioccolato fondente
Preparazione:
Miscelare latte e sciroppo di menta.
In una ciotola miscelare farina, fecola e lievito.
In un'altra ciotola montare il burro con 130 g di zucchero. Aggiungervi ora i tuorli continuando a sbattere con le fruste.
Aggiungere ora il composto di latte e sciroppo di menta e poi le farine con il lievito.
In una ciotola miscelare farina, fecola e lievito.
In un'altra ciotola montare il burro con 130 g di zucchero. Aggiungervi ora i tuorli continuando a sbattere con le fruste.
Aggiungere ora il composto di latte e sciroppo di menta e poi le farine con il lievito.
Per ultimo aggiungere gli albumi montati a neve.
Mettere il composto in una teglia imburrata e cuocere in forno preriscaldato a 170°C per 45 minuti.
Sformare la torta su una gratella e lasciare raffreddare.
Sciogliere a bagnomaria il cioccolato fondente con una noce di burro.
Coprite la torta con la glassa al cioccolato e lasciare asciugare.
D'estate conservare la torta nel frigo e servire fredda.
English version
Ingredients:
3 eggs
180g flour
70g potato flour
150g butter
130g sugar
16g baking soda
100g milk
150g mint syrup
150g or 200g dark chocolate
Preparation:
- separate eggs in two bowls.
- in first bowl: mix milk and mint syrup.
- in second bowl: mix flour, potato flour, and baking soda.
- in third bowl: beat butter and sugar until creamy, add egg yokes with a pinch of salt. Then add mint syrup, flour, potato flour, and baking soda.
- beat egg whites with a pinch of salt until fluffy.
- slowly add the beat egg whites to the dough.
- put the dough in a cake pan that has been buttered and floured.
- preset oven to 170°C, place pan in oven for 45min. After 45min, test, may need more time (approx. 10-15min.).
- once finished, remove from oven and allow to cool before removing from pan.
- melt chocolate with a spoon of butter in a bowl and spread over top of the cake.
- place cake in fridge.
180g flour
70g potato flour
150g butter
130g sugar
16g baking soda
100g milk
150g mint syrup
150g or 200g dark chocolate
Preparation:
- separate eggs in two bowls.
- in first bowl: mix milk and mint syrup.
- in second bowl: mix flour, potato flour, and baking soda.
- in third bowl: beat butter and sugar until creamy, add egg yokes with a pinch of salt. Then add mint syrup, flour, potato flour, and baking soda.
- beat egg whites with a pinch of salt until fluffy.
- slowly add the beat egg whites to the dough.
- put the dough in a cake pan that has been buttered and floured.
- preset oven to 170°C, place pan in oven for 45min. After 45min, test, may need more time (approx. 10-15min.).
- once finished, remove from oven and allow to cool before removing from pan.
- melt chocolate with a spoon of butter in a bowl and spread over top of the cake.
- place cake in fridge.